Η ιστοσελίδα για τα Αρχαία θέατρα της Ηπείρου

07/05/2020
Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn

H αποστολή της θερμοκοιτίδας «D-Hub» είναι να παρέχει τεχνογνωσία και υποστήριξη δωρεάν σε δύο νεοσύστατους θεσμούς:

  • Τις συστάδες των επιχειρήσεων που συγκροτούν με δείκτες (κριτήρια) ποιότητας τον επιχειρησιακό συνοδοιπόρο των πολιτιστικών διαδρομών (Cluster)
  • Τους φορείς λειτουργιάς των πολιτιστικών διαδρομών που είναι επιφορτισμένοι με την σωστή διοίκηση ( management) και προβολή (Marketing) τους (DMO).

Ένα πρώτο βήμα υποστήριξης των 2 νέων αυτών θεσμών είναι ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση σύγχρονων και καινοτόμων ψηφιακών υποδομών για την άρτια λειτουργία των δύο παραπάνω θεσμών (cluster και D.M.O).

H θερμοκοιτίδα του Διαζώματος «D-Hub», στα πλαίσια υποστήριξης του αναπτυξιακού προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» έχει υλοποιήσει ο ψηφιακά «εργαλεία» για να βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο τα Cluster των επιχειρήσεων και τους φορείς λειτουργίας των Πολιτιστικών Διαδρομών, των γνωστών και ως DMO.

Ένα από αυτά, είναι η ιστοσελίδα της Πολιτιστικής Διαδρομής Ηπείρου, που σχεδιάστηκε με σκοπό να αναδείξει τη διαδρομή στο σύνολό της προβάλλοντας τόσο τα μνημεία που την αποτελούν όσο και  τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στο cluster της διαδρομής. Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε επιχείρηση μπορεί να συμπληρώσει απευθείας από το διαχειριστικό της σελίδας τις πληροφορίες και φωτογραφίες που επιθυμεί να εμφανίζονται στους επισκέπτες, ενώ υπάρχει παράλληλα έχει τη δυνατότητα της απευθείας διασύνδεσης με τον ιστότοπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει.

Στόχος μας είναι ο επισκέπτης να μπορέσει να οργανώσει με τον καλύτερο τρόπο το ταξίδι του. Για το λόγο αυτό η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να σχεδιάσει και να εκτυπώσει ένα πλάνο ταξιδιού που θα περιέχει όλα τα μνημεία εστιατόρια και ξενοδοχεία που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος όταν πάει στην Ήπειρο. Παράλληλα ο επισκέπτης μπορεί να επικοινωνήσει και με τον DMO της διαδρομής μέσα από την ιστοσελίδα αλλά και να μάθει τι ακριβώς είναι αυτό το Ολιστικό πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού.

Σκοπός του D Hub σε συνεργασία με την εταιρεία Elegrad  και τον υπεύθυνο Χρήστο Χιώτη είναι να εξελίξει ακόμα πιο πολύ την ιστοσελίδα στο επόμενο διάστημα.

Για αυτό το λόγο η διάδραση του επισκέπτη πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη και μέσα από αυτή να μπορεί να βρει πιο πολλές πληροφορίες που θα κάνουν την εμπειρία του ακόμα καλύτερη. Πλέον ο επισκέπτης θα μπορεί να δει δρομολόγια πλοίων ζωντανά από την ιστοσελίδα όπως επίσης και όλες τις πτήσεις από τα δύο αεροδρόμια της Ηπείρου. Επίσης θα μπορεί να δει τα ωράρια λειτουργιάς των αρχαιολογικών χώρων καθώς και τηλέφωνα από κέντρα υγείας σε περίπτωση που υπάρξει κάποια ανάγκη. Τέλος, θα μπορεί να δει τι καιρό έχει στα σημεία που προγραμματίζει/επιθυμεί να επισκεφτεί, προκειμένου να σχεδιάσει την προσωπική του ταξιδιωτική εμπειρία στην «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».