D_HUB

Η Δομή

Στο πλαίσιο υποστήριξης των θεσμών του Cluster και του DMO, στο «ΔΙΑΖΩΜΑ» συστάθηκε, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μια ειδική δομή. Η ιδέα ήταν να έρθουν κοντά νέοι ταλαντούχοι άνθρωποι για να μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα τα δίκτυα των επιχειρήσεων και του νέους Φορείς Διαχείρισης.

ΟΜΑΔΑ

DSC_0706-min

Ευδόκιμος Φρεγκόγλου

Υπέυθυνος Προγραμμάτων

maria_site

Μαρία Σοφικίτου

Αρχαιολόγος

ANOdIAZOMA3jpeg

Μαρία Κουρασάνη

Αρχαιολόγος

120276873_3244118092367132_372632287582184008_n

Νίκος Στακιάς

Σύμβουλος ανάπτυξης επιχειρήσεων/ Business Development Manager

Ο Νίκος Στακιάς σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Ε.Μ.Π.(2005) και τελείωσε το μεταπτυχιακό του στο Μanagement και τη Διοργάνωση Εκδηλώσεων στην Αγγλία M.M.U. (2008). Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού σε πολιτιστικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά project. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος ανάπτυξης στρατηγικών συνεργασιών, επιχειρηματικών δικτύων και υποστήριξης εκπαιδευτικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Ο βασικός ρόλος του στο D-Hub είναι η υποστήριξη της εύρυθμης λειτουργίας των cluster επιχειρήσεων των πολιτιστικών διαδρομών. Αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των φορέων διαχείρισης DMO και των cluster.

1

Ελίνα Αγγέλη

Υπεύθυνη Υποδομών

Η Ελίνα σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ (2001) και έκανε το μεταπτυχιακό της στο ΕΜΠ, πάνω στην Προστασία των Μνημείων (2004). Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως συμβασιούχος στο ΥΠΠΟ και από το 2011 ασκεί ελεύθερα το επάγγελμα, εκπονώντας κυρίως μελέτες αποκατάστασης – αναστήλωσης μνημείων, ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και προστασίας παραδοσιακών οικισμών. Έχει ενεργό συμμετοχή σε ΜΚΟ και σωματεία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και είναι μέλος του Διαζώματος από το 2016.

Prof-Ηλίας

Ηλίας Χάντζος

Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης/Sustainable Development Consultant

Ο Ηλίας είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., κάτοχος του M.Sc.‘’Ναυτική και Θαλάσσια Τεχνολογία και Επιστήμη’’ των Ναυπηγών M.M. Ε.Μ.Π. με εξειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως πλωτές ανεμογεννήτριες και Καθηγητής Μηχανικής στη Σχολή Μηχανικού του Στρατού.

Έχει εργαστεί εκτεταμένα ως Project/Business Development Manager και Trainer σε ποικίλα projects και εταιρείες όπως Google (Grow Greek Tourism Online, βραβείο M.V.P.), ΙΝΣΕΤΕ (Σχολείο Τουρισμού OnTour, Χρυσό Βραβείο Tourism Awards 2019), Startup Novoville Smartcities κ.α.. Το ισχυρό (και μάλλον ανίατο) ‘’μικρόβιο’’ για τον κλάδο του τουρισμού, που απέκτησε κατά τις ανωτέρω ενασχολήσεις του, δηλώνει σθεναρή παρουσία και στη σημερινή του συνεργασία με το Σωματείο “Διάζωμα”, όντας Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης των Πολιτιστικών Διαδρομών του, με ειδίκευση στους τομείς του Marketing, της Εκπαίδευσης και της Αειφορίας.

IMG_20181106_145639

Φώτης Μαραγκός

Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας

Ο Φώτης Μαραγκός είναι οικονομολόγος και εργάζεται σε ινστιτούτο μεγάλου Κοινωνικού Εταίρου που ασχολείται με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της εργασίας του έχει ασχοληθεί με προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ενώ από το 2020 είναι υπεύθυνος επικοινωνίας του φορέα. Έχει σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά στο Τμήμα Ναυτιλιακών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Από το 2018 έχει αναλάβει την ψηφιακή επικοινωνία του Διαζώματος, ενώ συμμετέχει στις ομάδες έργου υλοποίησης Πολιτιστικών Διαδρομών και νέων προϊόντων πολιτισμού. Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.

WB0100043_KAKAOUNAKI_STAVROULA_FB

Σταυρούλα Κακαουνάκη

Σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας

Τέλος, το Διάζωμα έχει συνεργασία με την εταιρεία ELEGRAD, η οποία εκπροσωπείται από τους ιδρυτές της, κ.κ. Χρήστο Χιώτη, σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, και Στάθη Καλογερόπουλο, υπεύθυνο έργων. Στα πλαίσια της υποστήριξής της η ELEGRAD παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και συντήρησης ψηφιακών εφαρμογών για την προβολή και τη διακυβέρνηση των Πολιτιστικών Διαδρομών από τους DMO καθώς επίσης και δωρεάν υποστήριξη των Cluster των επιχειρήσεων που εμπλέκονται στις Πολιτιστικές διαδρομές μέσα από την ανάπτυξη ιστοσελίδων και άλλων ψηφιακών εργαλείων.